Bedrijvenwegwijzer
Bedrijven
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z
Gemeente Hoeksche Waard

Hoeksche Waard is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente ontstond na een gemeentelijke herindeling van vijf Zuid-Hollandse gemeenten (Oud-Beijerland, Korendijk, Strijen, Cromstrijen en Binnenmaas) per 1 januari 2019 en omvat naast het eiland Hoeksche Waard ook het eiland Tiengemeten.

Cultuur

In Hoeksche Waard zijn meerdere cultuurcentra, zoals de Drie Lelies in Puttershoek en het Streekmuseum Hoeksche Waard in Heinenoord. Op het eilandje Tiengemeten zijn er in de winter theatervoorstellingen en in de zomer het tweedaagse muziekfestival 'Terug naar Tiengemeten'.

Recreatiecentra

Er zijn ook enkele recreatiecentra in Hoeksche Waard, zoals de Oude Tol in Oud-Beijerland en het Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland. Ook zijn er stranden langs de kust van Hoeksche Waard en de Binnenmaas. Het natuureiland Tiengemeten in het Haringvliet is met 50.000 bezoekers per jaar de grootste recreatieve trekpleister van de gemeente Hoeksche Waard. Het eilandje heeft 9 bewoners, twee musea, twee restaurants en een speeltuin.

Informatie
BurgemeesterDhr. Charlie Aptroot
AdresButtervliet 1, 3281LK NUMANSDORP
Postbus7400, 3280AE NUMANSDORP
Telefoon0186-656100
E-mailinfo@gemeentehw.nl
Websitewww.gemeentehw.nl
Inwoners12800
Oppervlakte70 km2
Gemeenten
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z
 
© 2024 Bedrijvenwegwijzer.nl    Alle rechten voorbehouden.