Bedrijvenwegwijzer
ISOLATIETOPPER.NL VOOR MEER COMFORT

Bedrijfsnaam

ISOLATIETOPPER.NL VOOR MEER COMFORT

Adres

Borgercompagniesterstraat 64
9611KC SAPPEMEER

Telefoon

0598-852381

Email

info@isolatietopper.nl

Website

Facebook

Benieuwd hoe Isolatie Topper uw huis kan isoleren?
Onze isolatiespecialisten adviseren graag naar de mogelijkheden in uw situatie!

Welke vormen van isolatie zijn mogelijk?

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte: het is een van de grootste energieverspillers in huis. Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s op je energierekening en woon je comfortabeler. Als je de zolder verwarmt, is het voordeel in een gemiddelde hoekwoning/2-onder-1-kap zo’n 700 euro per jaar. Bij een onverwarmde zolder bespaar je ongeveer 380 euro.

Meer dan 8 van de 10 woningen heeft al dakisolatie, maar de meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeker de moeite waard om een dak met matige isolatie te verbeteren. Sommige maatregelen kun je prima zelf uitvoeren. Een goed geïsoleerd dak is beter voor het milieu. Je woning verliest minder warmte zodat je minder gas of stroom verbruikt. Dat scheelt CO2-uitstoot en is dus goed voor het klimaat.

Muurisolatie
De muren van uw huis vormen een van de grootste oppervlakken van uw huis – en kunnen daardoor een grote bron van warmtelekkage zijn. Een goede isolatie van uw buitenmuren kan u veel energie besparen. Muurisolatie kost bovendien weinig ruimte, houdt vocht en schimmel tegen en is geluidswerend.

Gevelisolatie
Gevelisolatie aan de buitenkant geeft veel comfort. Je huis verliest veel minder warmte: er zit als het ware een dikke jas omheen. Buitengevelisolatie is duurder dan spouwmuurisolatie, maar heeft belangrijke voordelen: je kunt een veel dikkere laag isolatie aanbrengen, en je buitenmuren zijn weer zo goed als nieuw.

Een huis zonder gevelisolatie verliest veel warmte. Daardoor gaat de verwarming vaker aan en is je energierekening onnodig hoog. Als je van een gemiddelde hoekwoning de gevels aan de buitenkant laat isoleren, bespaar je ruim 850 euro per jaar op je energierekening (1.100 m3 gas; prijspeil 2019). Bovendien is het goed voor het klimaat.

Zo werkt isoleren buitenkant gevel
Het isolatiemateriaal wordt aan de buitenkant tegen de muren geplaatst. Je huis wordt dus iets ‘dikker’. Vervolgens laat je dit afwerken met steenstrips, stucwerk, hout of gevelplaten. Je nieuwe gevel kan hierdoor weer lijken op de oude.

Vloerisolatie
Vloerisolatie houdt de warmte in huis en bespaart energie. Mensen met vloerisolatie zijn daar erg tevreden over. Wil je ook warmere voeten? Er zijn verschillende manieren om je vloer te isoleren.

Het is goed voor het milieu om de vloer van je begane grond te isoleren. Met vloerisolatie bespaar je in een hoek/2-onder-1-kapwoning op jaarbasis gemiddeld 280 m3 gas. Dat scheelt 220 euro per jaar op je energierekening en 550 kilo CO2-uitstoot. Vloerisolatie is makkelijk aan te brengen als je een hoge kruipruimte onder de vloer hebt. Maar ook zonder (of met een lage) kruipruimte is het mogelijk.

Bodemisolatie
Bij bodemisolatie ligt er een laag isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte. Daarmee bespaar je energie. Wij adviseren bodemisolatie als het isoleren van boven- of onderkant van de vloer bij jou niet mogelijk is.

Isoleer je vloer of bodem voor meer comfort.
Isolatie heeft veel voordelen: je huis is comfortabeler en je verbruikt minder energie. Vloerisolatie geeft bijna altijd meer comfort en een lagere energierekening dan bodemisolatie (uitgaande van dezelfde isolatiewaarde). Daarom kun je – als het in jouw huis kan – beter voor vloerisolatie kiezen dan voor bodemisolatie.

Spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van je huis: de warmte blijft in huis, je hebt een lagere energierekening en het is goed voor het milieu. Bovendien is spouwisolatie veel goedkoper dan je misschien denkt!

Spouwmuurisolatie geeft bovendien veel comfort in huis. Je woning houdt de warmte beter vast en de muren geven minder kou af. Het is gelijkmatiger warm in huis. Ook de winst voor het milieu is groot: doordat de verwarming minder vaak aanslaat, daalt je gasverbruik en stoot je minder CO2 uit.

Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Die ruimte kun je laten opvullen met isolatiemateriaal. Bijna driekwart van de huizen in Nederland heeft al geïsoleerde buitenmuren.

 
Kaart
© 2024 Bedrijvenwegwijzer.nl    Alle rechten voorbehouden.